Zo heb jij een geslaagde blind date


Een blind date wordt door veel mensen ervaren als iets wat veel spanning met zich teweeg brengt. Een avond spenderen met een wildvreemde, om erachter te komen of er liefde kan ontstaan. Het klinkt alleen al heel spannend. Daarnaast kan het ook erg ongemakkelijk zijn… Veel akelige stiltes, ellenlange verhalen over exen of iemand die helemaal geen interesse naar jou toont. Dit wil je voorkomen! Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet zodat jij een geslaagde blind date hebt!

Tip 1: Kleding
Draag kleding waarin jij je helemaal goed voelt! Het beste is om je informeel te kleden, maar laat wel zien dat je moeite hebt gedaan. Dit is niet het moment om je galajurk aan te trekken, dit kan erg ongepast zijn in de setting.

Tip 2: Drinken
Bij een date wordt al snel afgesproken in een restaurant, cafe of op het terras. Hierbij moet je wel je grens weten in hoeveel alcohol je kan nuttigen. Geniet, maar wel met mate. Een drankje om net wat losser te komen is natuurlijk geen probleem als je 18+ bent. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je aan het einde van de date helemaal lam bent. 

Tip 3: Neem geld mee
Voor de een is dit vanzelfsprekend, maar voor de ander is het nog steeds logisch dat de man moet betalen. Maar deze tijd is toch echt voorbij. En vrouwen staan ook gewoon op hun eigen benen, dus zorg ervoor dat je genoeg geld op je rekening hebt staan zodat jij altijd kunt betalen! 

Tip 4: Wees aardig
Natuurlijk is het belangrijk om aardig te zijn tegen je date. Maar het is ook net zo belangrijk om beleefd te zijn tegen obers. Hierdoor kom je sympathiek over en er is niet voor niks de uitspraak: “If someone is nice to you but rude to the waiter, they are not a nice person”. 

Tip 5: Kom op tijd
Niemand vindt het leuk om lang te wachten op een date. Dit wil jij niet en de ander ook niet. Wil je meteen een goede eerste indruk maken? Kom dan op tijd naar de afgesproken locatie! 

Tip 6: Vraag en luister
Door vragen te stellen toon je interesse in je date. Maar na het stellen van deze vragen is het ook erg belangrijk om te luisteren, hierdoor kom je er pas echt achter wie je date is als persoon! En eventueel vertelt je date wel iets waar je nog meer over wilt weten, of iets waar jij ook een leuk verhaal over hebt. 

Tip 7: Wees jezelf
Op een blind date is het belangrijk dat je echt jezelf bent, alleen hierdoor kan je er achter komen of jullie daadwerkelijk bij elkaar passen. Door te overdrijven of liegen kom je hier nooit achter. Daarnaast heb je aan het einde van de avond een veel fijner gevoel als je jezelf bent geweest! 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Single

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *